Підписатися на RSS

Всесвітній День Донора

За ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я , 14 червня відзначається Всесвітній День донора крові. Його мета – привернути увагу громадськості, державних структур до такої важливої проблеми, як донорство крові та її компонентів і віддати шану тим, хто дарує свою кров у ім’я спасіння життя.

Не тільки щодня, а щохвилини кому-небудь терміново потрібне переливання компонентів крові. Бо не так рідко, на жаль, трапляються автомобільні аварії, стихійні лиха, не зменшується кількість хворих, яким необхідна донорська кров для порятунку.

Ставши донором ви збережете чиєсь життя. Слово «донор» асоціюється з добротою, гуманізмом, милосердям. Через велику крововтрату у восьми випадках з десяти життя людини можна врятувати, якщо цю крововтрату своєчасно поновити. Через те донорська кров життєво необхідна. Із року в рік кількість донорів зменшується. На сьогоднішній день активними донорами є лише медичні працівники. Це люди, які вдень і вночі завжди готові прийти на допомогу.

Звертаємося до громадян нашого міста з проханням взяти активну участь у донорському русі, бути у числі тих, хто дарує людям життя і допомогу.

На Вас чекають 15 червня з 8.00. до 15.00. у відділенні трансфузіології КНП «Новоукраїнська ЦРЛ» Новоукраїнської районної ради, який знаходиться на 4 поверсі хірургічного корпусу.

Здавши кров ви безкоштовно обстежитеся на ВІЛ, гепатити В І С, сифіліс. Отримаєте довідку на додаткові дні відпочинку, які можуть бути приєднанні до щорічної відпустки, також отримаєте безкоштовний міні – обід.

Велика вдячність усім, хто з розумінням поставиться до нашого прохання і стане добровільним донором. Їх безцінний дар не зашкодить власному здоров’ю, але поліпшить здоров’я тим, хто потребує. Будьте щедрими не лише на слова. Подаруйте часточку власного життя без будь-якої шкоди для себе, заради життя іншого…

Кiлькiсть переглядiв: 114