Підписатися на RSS

ЗА ЩО ПОТРІБНО БУДЕ ПЛАТИТИ В ЛІКАРНІ?

Ще в квітні Новоукраїнську центральну районну лікарню реорганізовано, шляхом перетворення, у комунальне некомерційне підприємство «Новоукраїнська центральна районна лікарня» Новоукраїнської районної ради, рішення Новоукраїнської районної ради від 17 квітня 2019 року № 416 «Про створення КНП «Новоукраїнська центральна районна лікарня» Новоукраїнської районної ради».

Одним з пунктів Статуту діяльності лікарні є надання платних послуг з медичного обслуговування населення. Тобто у лікарні мають право самостійно затверджувати тарифи на платні послуги з медичного обслуговування населення, які не фінансуватимуться Національною службою здоров׳я України.
Відтак, за послуги, які не фінансуються НСЗ України потрібно платити. На сесії районної ради депутатами було прийнято рішення про надання дозволу керівнику встановити рентабельність цих послуг на рівні 20%, рішення Новоукраїнської районної ради від 12 лютого 2020 року № 494 «Про встановлення граничного рівня рентабельності на платні послуги з медичного обслуговування, що надаються КНП «Новоукраїнська центральна районна лікарня» Новоукраїнської районної ради».
Тарифи на платні послуги, надаватимуться в порядку, встановленим чинним законодавством та не заборонені чинним законодавством.
Це платні послуги на: видачу медичної довідки для отримання дозволу (ліцензії) на об׳єкт дозвільної системи; медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів; медичні огляди працівників певних категорій та окремих професій; надання комплексної медичної допомоги вагітній жінці під час небажаної вагітності.

Тарифи на платні медичні послуги розраховуватимуться на підставі фактичних витрат або Методики розрахунку платних послуг.

Кiлькiсть переглядiв: 69