Повернутися до звичайного режиму
Підписатися на RSS

Вітання до Дня медичного працівника

У третю неділю червня Україна відзначатиме День медичного працівника – професійне свято тих, хто присвятив себе благородній справі – турботі про життя і здоров’я людини.
У незалежній Україні це свято було встановлено у 1994 році, згідно з указом тодішнього президента України Леоніда Кравчука. Згідно з указом № 281/94 від 03.06.1994 року «Про день медичного працівника» свято було введено напідтримку ініціативи працівників відомств і установ охорони здоров'я України.
День медичного працівника — це професійне свято усіх без винятку працівників, які мають відношення до охорони здоров'я. У День медика медсестри, акушери, санітари, лаборанти, фельдшери, лікарі отримують привітання та слова подяки від пацієнтів за свою вкрай відповідальну роботу, адже саме їхня нелегка праця рятує життя та підтримує добре здоров'я українських громадян.
Держава приділяє багато уваги галузі «Охорона здоров’я». Важко уявити наше життя без медицини. Будь-яка людина, незалежно від статі, віку прагне бути здоровою, прожити активне життя.
Рівно рік назад, 14 червня 2019 року, на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Новоукраїнська центральна районна лікарня» Новоукраїнської районної ради було призначено Шелевера Михайла Михайловича. Загальний стаж роботи 46 років, стаж за спеціальністю 40 років. Михайло Михайлович має вищу категорію за спеціальністю «Організація управління охороною здоров’я», вищу категорію за спеціальністю «Хірургія», на посаді організатора охорони здоров’я працює 33 роки.
За рік керівництва, на посаді директора комунального закладу, було зроблено дуже багато роботи, лікарня вступила в медичну реформу, яка відбувається у всій країні. Було направлено багато зусиль для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, ліцензії на медичну практику, які необхідні для підписання договору з Національною Службою Здоров’я України (НСЗУ). Нашим закладом підписав 9 пакетів для надання медичної допомоги за програмами медичних гарантій. Серед інших районів Кіровоградської області ми знаходимось на другому місці за кількістю підписаних паетів.
Для виконання умов НЗУ потрібно було терміново оснастити лікарню обладнанням та забезпечити робочі місця лікарів комп’ютерною технікою. Придбано 48 одиниць офісної техніки, придбано програмне забезпечення та підключено до мережі «МІС» (медична інформаційна система). В поліклінічному відділенні працює безкоштовний WI-FI.
Проведені косметичні ремонти у відділеннях, а саме: ремонт харчоблоку, 3 палати в неврологічному відділенні, в терапевтичному відділенні відремонтовано кабінет завідуючої відділенням та однієї палати, в гінекологічному відділенні відремонтовано буфет, в інфекційному відділенні 5 палат, проведено ремонт другого поверху поліклінічного відділення, ремонт покрівлі терапевтичного корпусу, проведено часткове асфальтування території лікарні.
В 2019 році припинив свою діяльність Новоукраїнський районний лабораторний відділ і жителям нашого міста та району потрібно було звертатись для проходження бакобстежень до обласного закладу, тому виникла необхідність у відкриті бактеріологічної лабораторії при лікарні. Для її відкриття було проведено ремонт приміщення та зараховано на роботу 3 працівника.
На протязі 2019-2020 років за рахунок районного бюджету було придбано:
- для відділення інтенсивної терапії загального профілю
o апарат штучної вентиляції легень
o концентратор кисневий
o електрокардіограф
o 2 монітори пацієнта
o кардіодефібрилятор
- для інфекційного відділення
o монітор пацієнта
- для операційного відділення
o монітор пацієнта
- для приймального відділення
o кардіодефібрилятор
- для кабінету функціонального діагностики
o 2 холтери для вимірювання артеріального тиску
- для паталогоанатомічного відділення
o компресорно-конденсаторний агрегат.
- для відділення клініко-діагностичної лабораторії
o аналізатор гематологічний
o кількісний експрес аналізатор
o аналізатор сечі

За рахунок Новоукраїнської ОТГ було придбано 2 кардіографи для терапевтичного та дитячого відділень.
За результатами діяльності та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я Кіровоградської області серед 23 закладів охорони здоров’я області наша лікарня в 2019 році займає на 7-ме рейтинговому місце , а в І кварталі 2020 року займає 3-є місце.
При плідній співпраці Михайла Шелевера з благодійним фондом «Всеукраїнський захист інвалідів», за сприяння голови Новоукраїнської районної ради В.Савенка та директора ТОВ «Зерновик» В.Ігнатенка було отримано і доставлено в лікарню медичне обладнання, м’який інвентар, обладнання для реабілітації хворих та гігієнічні засоби.
При запровадженні карантину, в період епідемії COVID -19 в Україні, директором КНП було вчасно введено карантин та забезпечено засобами індивідуального захисту медичних працівників лікарні.
Для покращення обслуговування пацієнтів, які звертаються до лікарні, в фойє хірургічного корпусу встановлено банківський термінал та відкрито лікарняну касу.
В майбутньому планується залучення молодих медичних спеціалістів та додаткових коштів для покращення матеріально-технічної бази нашої лікарні. Також планується проведення ремонтних робіт, а саме: заміни тепломережі, ремонту водонапірної башти та багато іншого.
Дякуючи керівництву району та області була недопущена заборгованість по заробітній платі, наші медичні працівники вчасно отримують заробітну та не було скорочення медичного персоналу.

Кiлькiсть переглядiв: 221